جـــرس: آیت الله یوسف صانعی، مرجع تقلید در مراسم شب قدر، با رویکرد و اشاره به کلام خدا و روایات تاکید کرد "دیکتاتورها بدانند هم دیکتاتوری خواهد رفت و هم دیکتاتورها. امروز ملتها دیگر آگاه شدهاند."
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی این مرجع حامی جنبس سبز، وی در خصوص نتایج اخلاقی، تاریخی و سیاسی از رویدادهای دوران پیشوای اول شیعیان و بویژه روزهای آخر حیات حضرت علی، به گفتار جعفر شوشتری، شیخ صدوق و دیگر عالمان شیعه اشاره کرد که از قول امام علی نوشته بودند "پیغمبر خودش را اجیر مردم میداند نه آقا، سلطان و پادشاه مردم، نه رئیس مردم، بلکه برعکس است، من اجیر شما هستم. شما هر جوری که مصلحت بدانید و خلاف موازین شرع نباشد، به من بگویید، من عمل میکنم. من اجیر شما هستم در هدایت کردن شما. اصلا من برای هدایت شما آمدهام. من برای حفظ امنیت شما آمدهام ، من اجیر، راعی و حافظ شما هستم نه آقا و سرکرده شما و نه کسی که بخواهم به شما دستور و فرمان بدهم. "
این مرجع مردمی افزود گفت "جمله «الا وانا اجیرکم» علی را باید بر سر چهارراه بشریت و سردر سازمانهای حقوق انسانی نوشت و اعلام کرد انسانهای مغرور و مستبد در اسلام، هیچ ارزشی ندارند، انسانهای خودخواه با پیامبر فاصلهای نامتناهی دارند. باید به همه گفت که اسلام این چنین میگوید. رئیس مسلمین خود را اجیر و کارگر میداند نه حاکم علی الاطلاق و این که من هرچه بگویم، این است و جز این نیست. نه، چنین شخصی با اسلام فاصله فراوان دارد."
آیت الله صانعی تاکید کرد "امروز نویسندگان ابعاد زندگی علی را شرح داده اند، ولی متأسفانه و صد افسوس که ابعاد حکومتی علی و رسولالله را شرح نداده اند. پیامبر نیز حاکمیت داشته و مدتی بعد از رسالت حاکم بوده، آن ابعاد حاکمیت بهعنوان فقه در حوزههای علمیه باز نشده؛ و تنها یک نامه مالک اشتر است که گاهی خوانده میشود. البته شهید مطهری درباره حکومت علی بحثهایی دارد، اما در حوزههای علمیه به عنوان یک بحث فقهی بحث نشده و مطرح نگردیده است. انسانیت علی و رعایت حقوق امیر المؤمنین نسبت به دیگران آن چنان که باید و شاید بحث نشده است... امیر مؤمنان صبح روز نوزدهم میخواهد بیاید بیرون، مرغابیهای منزل بنا میکنند به سروصدا کردن، سفارششان را میکند و می فرماید: دخترم، این مرغابیها را مواظبت کن، اذیت نشوند «صوائحُ تتبعها نوائحُ.»"
وی افزود "کجا بشریت به این حد رسیده است؟ چرا این حقوق بشر امیر المؤمنین را با علم و عمل پیاده نمیکنیم؟ چرا امروز که توان تبلیغاتی وسیع داریم، تبلیغات ما نمیتواند این روح بزرگ علی و تشیع را به دنیا بفهماند؟ اما متأسفاته شاهدیم که به جایش چهره اسلام را چنان کریه میکنیم که من فکر میکنم اگر خدای ناخواسته اوضاع این چنین باشد، دیری نگذرد که جمعیت زیادی از اسلام برگردند مردم هم گرفتارند؛ چرا گرفتاری مردم را حل نمیکنیم؟ چرا مثل امیر المؤمنین حرکت نمیکنیم؟ امیر المؤمنین حقوق همه را مراعات میکرد و خود را بالاتر نمیدانست."
این مرجع مردمی و منتقد حکومت ادامه داد "خدایا ما با جامعه افسردهای روبهرو هستیم . ای امیر المؤمنین امشب به فریاد ما برس. خدایا ما با گرفتارهای زیادی روبهروییم. خودمان هم گرفتاری زیاد داریم. مشکلات جامعه بسیار زیاد است؛ بیکاری، فشارهای اقتصادی، اعتیادهای خطرناک، فساد، ناهنجاریهای اجتماعی، گرفتار شدن خوبان، اسیر شدن نخبگان مملکت و فرزندان انقلاب. امیر المؤمنین حق مرغابیها را فراموش نمیکند، ما حقوق انسانها را به ضدش عمل میکنیم؛ نهتنها حقوقشان را مراعات نمیکنیم، بلکه ظلمی مضاعف و ظلمی دوچندان درباره آنها روا میداریم، اما ظالمین بدانند و مطمئن باشند «وَسَیعْلَمُ الَّذِینَ ظَلَمُوا أَی مُنقَلَب ینقَلِبُونَ». دیکتاتورها بدانند هم دیکتاتوری خواهد رفت و هم دیکتاتورها. ملتها دیگر آگاه شدهاند. "
وی در بخشی از دعای انتهای سخنان خود متذکر شد "... پروردگارا، هرچه زودتر مقدمات استخلاص زندانیان بیگناه و اسرای مظلوم ما را فراهم فرما.
خدایا، مهربانی و عطوفتت را در قلب آنانی که به انسانها رحم نمیکنند، مقداری عنایت کن تا به انسان ها رحم کنند..."
0 جنبش سبز و نظرات رنگ وا رنگ شما:
ارسال یک نظر