به گزارش ایرنا، رئیس دولت ایران صدور قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل علیه برنامه هسته ای جمهوری اسلامی را نشانه "بی اخلاقی" غرب دانسته و اظهار کرد "یکی از شرایط گفت و گو با غرب این است که گروه ١+ ۵ (اعضای شورای امنیت + آلمان)، نظرشان را در خصوص بمب اسراییل اعلام کنند. دومین شرط آن است که اعلام کنند آیا از مقررات ان پی تی به عنوان یک معاهده بین المللی تبعیت می کنند یا نه. و سوم اینکه گروه ١+۵ منظورشان را از گفت و گو با ایران بیان کنند که آیا به دنبال دوستی با تهران هستند یا دشمنی."
دیگر فقط ما نیستیم که مذاکره می کنیم
احمدی نژاد تاکید کرد این شروط مانع از برگزاری مذاکرات نخواهد شد بلکه تنها شکل گفت گو را تغییر خواهد داد و گفت و گو با طرف مقابل، به اعضای گروه ١+۵ محدود نخواهد شد.
رییس دولت ایران همچنین گفت: "ادامه گفتگوها با غرب مستلزم این است که طرف گفت و گو با ما اولا به طور شفاف نظرات خود را راجع به این سئوالات اعلام کند، دوما بدانند که دیگر گفت و گو با گروه ۱+۵ با ایران نیست. عده دیگری هم در این گفت و گوها شرکت خواهند کرد".
احتمالا اشاره احمدی نژاد به کشورهای برزیل و ترکیه است که در اردیبهشت ماه امسال بر سر انتقال بخشی از اورانیوم غنی شده ایران به ترکیه مذاکره و به توافق رسیده بودند.
موضوع هسته ای تمام شده است
احمدی نژاد با تاکید مجدد بر اینکه مساله هسته ای ایران حل شده، تصریح کرد: در ایران موضوعی به نام مساله هسته ای وجود ندارد.
به گزارش این خبرگزاری، احمدی نژاد در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا نیکلا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه از ایران درخواست مذاکره کرده بود گفت: اظهارات آقای سارکوزی درباره ادامه گفت و گو درمورد موضوع تبادل سوخت بود؛ ما هم آماده هستیم گفت و گو را برای تبادل سوخت ادامه دهیم اما پایه این گفت و گو ها بیانیه تهران است.
گفتنی است اشاره وی به توافقنامه ای است که اردیبهشت ماه امسال، ایران با برزیل و ترکیه که از اعضای گروه ۱+۵ به حساب نمی آیند بر سر انتقال بخشی از اورانیوم غنی شده ایران به ترکیه وارد مذاکره شده بود، که بر اساس آن، قرار شد ایران با ارسال بخشی از اورانیوم غنی شده خود به ترکیه میله های سوخت برای استفاده در راکتور اتمی تهران را دریافت کند.
آمریکا و کشورهای غرب، شرایط طرح شده در توافقنامه تهران را کافی ندانسته و چند هفته پس از آن با تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ در شورای امنیت سازمان ملل زمینه را برای اعمال فشار بیشتر بر برنامه هسته ای ایران فراهم کردند.
به گزارش ایرنا، احمدی نژاد همچنین افزود "اگر از آن طرف گروه وین (آمریکا - روسیه - فرانسه) طرف های گفت و گو هستند، از این طرف هم ایران، ترکیه و برزیل می آیند.
مقابله به مثل می کنیم؛ حتی اگر اوباما باشد
احمدی نژاد پیرامونِ بندی از قطعنامه اخیر شورای امنیت در مورد بازرسی کشتی های به مقصد ایران گفت "حق مقابله به مثل را برای خود محفوظ میدانیم و تجربه نیز نشان داده که قادریم از حقوق خود دفاع کنیم.
وی تاکید کرد "اگر عدهای بر این موضوع اصرار داشته باشند از هر اقدامی به شدت پشیمان خواهند شد، حتی اگر اقدام کننده آقای اوبامایی باشد که با شعار تغییر آمد."
احمدی نژاد با بیان اینکه "آمریکا سی سال است که با ایران ارتباط اقتصادی ندارد"، ادامه داد: "آنها چه کسی را تحریم میکنند. آنها ناراحت هستند که ارتباطات اقتصادی ما با دیگران گسترش یافته است و با این کار در واقع دیگران و خودشان را تحریم میکنند."
امیدی به تغییر رفتار اوباما نیست
احمدی نژاد در ادامه نشست خبری خود، در پاسخ به سوالی در خصوص تعامل ایران با کشورهای دیگر گفت "همانگونه که قبلا گفتم، ما نقطه مقابل خود را دولت آمریکا می دانیم و او را طراح همه دشمنی ها با ملت ایران می شناسیم... ما امیدوار بودیم با روی کارآمدن باراک اوباما، روش غلط گذشتگان در آمریکا اصلاح شود، اما رفتار وی به گونه ای است که دیگر امیدی برای تغییر در رفتار وی وجود ندارد."
در ادامه این نشست خبری، احمدی نژاد در پاسخ به اینکه "با توجه به رای روسیه و چین که در تحریم علیه ایران نقش داشته، آیا در روابط بین ایران و روسیه بازنگری خواهد شد؟" گفت "هر اقدامی آثار خود را داشته و بی تاثیر نخواهد بود و ما پیش از این نیز گفته بودیم نباید اسم آنان کنار نام دشمنان ما درج شود اما به این موضوع باید توجه داشت که ما کانون اصلی دشمنی با خود را آمریکا می دانیم. و آنها نیز در شورای امنیت با هم همکاری و تعامل داشته و یکدیگر را تایید می کنند اما کسی که علیه دولت ایران تلاش می کند دولت آمریکا و انگلیس است که ما آنها را فراموش نمی کنیم و تمامی طراحی ها نیز در این ارتباط انجام خواهد شد."
تحریم ها مثبت است
احمدی نژاد همانند هفته گذشته و پیشتر از آن (زمان صدور قطعنامه) خاطرنشان کرد "مطمئن باشید اگر بخواهند ایران را در بخش انرژی تحریم کنند، تاثیر آن بر اقتصاد کشورمان مثبت است ولی بر گفت وگو ها تاثیر منفی خواهد گذاشت.
گفتنی است پنجشنبه هفته گذشته سوم تیرماه (25 ژوئن)، مجالس نمایندگان (کنگره) و سنای آمریکا طرح تحریم فراگیر ایران را با هدف وارد کردن فشار بر صنایع انرژی و بانکداری ایران و همچنین "ناقضان حقوق بشر" در آن کشور تصویب کردند.
پیش از آن نیز، علاوه بر شورای امنیت سازمان ملل متحد، وزارت دارایی (دولت) آمریکا نیز، تحریم های یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی را گسترش داد .
0 جنبش سبز و نظرات رنگ وا رنگ شما:
ارسال یک نظر